Ανασφάλιστος είναι μεγάλος αριθμός επιχειρήσεων, που έχουν υποστεί ζημίες από το σεισμό στην Κεφαλλονιά, με αποτέλεσμα να υπάρχουν επικίνδυνες επιπτώσεις για τη συνέχιση της λειτουργίας τους.Πολλοί επιχειρηματίες λόγω οικονομικών δυσχερειών δε διέθεταν ασφαλιστική κάλυψη και σήμερα είναι αντιμέτωποι με ζημιές τις οποίες δεν μπορούν να αντιμετωπίσουν.

Όπως δήλωσε στο iw o πρόεδρος του Επιμελητηρίου, κ. Θεοφιλος Μιχαλάτος, στην περιοχή του Ληξουρίου και του Αργοστολίου έχουν καταστραφεί σε μεγάλο βαθμό εμπορεύματα σε σούπερ μάρκετ και μαγαζιά με είδη δώρων, ενώ ζημιές καταγράφονται και σε κτιριακές εγκαταστάσεις, μηχανήματα και εμπορεύματα.Όπως δήλωσε οι περισσότερες επιχειρήσεις δεν είναι ασφαλισμένες. Σε συνάντηση με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Μιχελάκη, ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου εξέθεσε τα προβλήματα των επιχειρηματιών και ζήτησε τη συνδρομή της πολιτείας και τη χορήγηση αποζημιώσεων στους επαγγελματίες που έχουν πληγεί.

Τελικά αποδεικνύεται ότι όλο και συνεχώς, μέσα από γεγονότα που φέρνουν τον πολίτη αντιμέτωπο με δυσάρεστες καταστάσεις, αναδεικνύεται η σημασία της ασφαλιστικής κάλυψης.