Έσοδα ευελπιστεί ο Υπουργός Υγείας ότι θα επιφέρει στο ΕΣΥ η εφαρμογή των απογευματινών χειρουργείων επ’ αμοιβή στα δημόσια νοσοκομεία, τα οποία σχεδιάζει να προωθήσει και μέσω πακέτων ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Μιλώντας σε συνέδριο ασφαλιστικών εταιρειών, ο Άδωνις Γεωργιάδηςανέφερε ότι στόχος του υπουργείου είναι να δημιουργήσει ελκυστικά πακέτα υπηρεσιών σε χαμηλότερες τιμές, που θα μπορούν να πωληθούν μέσω των ιδιωτικών ασφαλιστικών εταιρειών.

Κατά τον κ. Γεωργιάδη οι πολίτες θα έχουν τη δυνατότητα να καταβάλλουν μια συγκριτικά χαμηλότερη τιμή, από την αντίστοιχη στον ιδιωτικό τομέα, ώστε να μπορούν να υποβάλλονται σε επεμβάσεις από γιατρούς του ΕΣΥ στα δημόσια νοσοκομεία και τα απογεύματα.

Παράλληλα, κάλεσε τις ασφαλιστικές εταιρείες να συνάψουν συνεργασίες με τα νοσοκομεία, ώστε να προσφέρεται και στους πελάτες τους η δυνατότητα. Παραδέχθηκε, βέβαια, ότι αυτό δεν θα είναι «το τέλειο» αλλά κάτι ενδιάμεσο.

«Το πακέτο που θέλουμε να παρουσιάσουμε σε αυτού του είδους τη συνεργασία, το ξενοδοχειακό κομμάτι -που έχουν και τα δημόσια νοσοκομεία τμήματα εξαιρετικά υψηλού επιπέδου και σε αυτόν τον τομέα- δεν θα είναι το κύριο πλεονέκτημα», είπε και συνέχισε, «γιατί αν κάποιος θέλει το τέλειο, θα πάει σε ένα πολύ μεγάλο και καλό και ακριβό ιδιωτικό νοσοκομείο. Εμείς πάμε να φτιάξουμε κάτι πιο ενδιάμεσο. Για να έχει νόημα να είναι σε μία τιμή ανταγωνιστική για εσάς να το πουλήσετε και σε εμάς να σας το δώσουμε», κατέληξε.

Σύμφωνα με τις προβλέψεις των Συντονιστών Διευθυντών του ΕΣΥ για τη λειτουργία των απογευματινών χειρουργείων, σε 18 μήνες εφαρμογής θα αυξηθούν κατά 360.000 οι νοσηλείες και κατά 700 εκατ. ευρώ τα έσοδα για το ΕΣΥ.

Σε κάθε περίπτωση, η Αριστοτέλους ευελπιστεί πως με το θεσμό των απογευματινών χειρουργείων, που αναμένεται να νομοθετηθεί ως το τέλος του έτους, θα αυξήσει την εισροή χρημάτων στα δημόσια νοσοκομεία, θα μειώσει την αναμονή των ασθενών για τα πρωινά χειρουργεία και θα πατάξει το «φακελάκι».

Μάλιστα, ο κ. Γεωργιάδης σημείωσε ότι τα έξοδα που θα προκύψουν από τα απογευματινά χειρουργεία θα εκπίπτουν από την εφορία, παρακινώντας τους ασθενείς να ζητούν απόδειξη.

Καινοφανή χαρακτηρίζει την είσοδο των ασφαλιστικών εταιρειών στα νοσοκομεία για να πωλούν πακέτα, η Ομοσπονδία των Ενώσεων Νοσοκομειακών Γιατρών.

 

πηγή: insuranceworld.gr